اسراییل در چند سال اخیر علاوه بر درگیری امنیتی با جمهوری اسلامی، تبلیغات سیاسی و تحقیر کردن را نیز در دستور کار خود قرار داده است.
نمونه آخر، انتشار فایل صوتی از بازجویی فردی است که گفته میشود، مامور بوده تا اجرای سه ترور را برای جمهوری اسلامی هماهنگ کند. انتشار این فیلم علاوه بر تحقیر نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، حاوی این پیام ضمنی نیز میتواند باشد که گروههایی از مخالفان حکومت در این بازجویی نقش داشتهاند. پیش از این نیز حکومت گروهی از کردها را به نقش داشتن در ترور دستاندرکاران اتمی و «محسن فخریزاده» متهم کرده است.
***
ماجرای بازجویی از یک فرد وابسته به سپاه قدس چیست؟
رسانههای اسراییلی روز شنبه گزارش دادند که موساد یک فرد وابسته به نیروی قدس سپاه پاسداران را چند ماه پیش در ایران بازجویی کرده و یک فایل صوتی نیز در اینباره منتشر شده است. در این گزارشها اعلام شده که این فرد «منصور رسولی» و ۴۵ ساله است. به نظر میرسد که این فرد کرد و از شهروندان استان آذربایجان غربی باشد.
در این فایل صوتی او میگوید: «سه نفر را به من گفتند که ترور شود؛ یکی در سفارت اسراییل در استانبول ترکیه بود، یک نفر ژنرال آمریکایی در آلمان بود و یک نفرروزنامهنگار در فرانسه بود. اینها اصرار داشتند که حتماً ترور شود. من پشیمانم، هیچ اقدامی هم انجام نخواهم داد و قسم میخورم به جان مادرم، به جان دخترم، به جان خانوادهام.»
مقامات و رسانههای جمهوری اسلامی به این ادعا پاسخ ندادهاند؛ اما در شبکههای اجتماعی این موضوع به عنوان نماد دیگری از تحقیر جمهوری اسلامی مطرح شده است.
«ایران اینترنشنال» یک روز پیشتر در گزارشی اختصاصی خبر داده بود که یک عضو یگان ۸۴۰ نیروی قدس که در یک کشور اروپایی در بازداشت به سر میبرد، به ماموریت خود برای انجام سه ترور در ترکیه، آلمان و فرانسه اذعان کرده است.
انتشار این خبرها نشان میدهد که اسراییل علاوه بر درگیری امنیتی با ایران به اقدامات تبلیغاتی نیز میپردازد. برخی از رسانههای اسراییل نیز انتشار این موضوع را با برجام مرتبط دانستهاند.
پیام ضمنی فایل صوتی بازجویی؛ همکاری گروههای اپوزیسیون کرد و اسراییل
هر چند که اسراییل از بازجویی از این فرد توسط نیروهای خود در ایران خبر داده است؛ اما میتوان تصور داشت که برخی گروههای مسلح کرد مخالف حکومت نیز در این باره یا اتفاقات دیگر با اسراییل همکاری کرده باشند.
در برخی از مستندها و گزارشهای مربوط به ترور دستاندرکاران برنامه اتمی ایران، درباره احتمال انتقال تجهیزات از اقلیم کردستان عراق به ایران سخن گفته شده است. پس از ترور «محسن فخریزاده» نیز تعدادی از شهروندان استانهای کردنشین ایران بازداشت شدند.
علاوه بر استانهای غربی، استانهای شرقی ایران نیز موقعیت مناسبی برای اقدامات «موساد» است. روز سوم اردیبهشت اداره اطلاعات سیستان و بلوچستان ایران اعلام کرد که نیروهایش سه نفر را در این استان به اتهام جاسوسی برای سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسراییل، (موساد) بازداشت کردهاند. با توجه به سابقه تبلیغات اینچنینی نهادهای امنیتی مشخص نیست که این گزارش تا چه حد قابل اعتنا است.
یک روز پس از این خبر، در پی تیراندازی که در یک ایست و بازرسی در ورودی زاهدان رخ داد، «محمود آبسالان»، «محافظ حسین الماسی»، فرمانده تیپ «سلمان فارسی» سپاه پاسداران در زاهدان کشته شد.
تحقیرهای سابق جمهوری اسلامی توسط اسراییل؛ از ربودن اسناد تا احساس خطر ترور مقامات
ربودن اسناد اتمی ایران و حاشیههای مربوط به این عملیات یکی از فرازهای تحقیر شدنهای جمهوری اسلامی توسط اسراییل بود. حملات متعدد به مراکز اتمی و پیش از آن کشته شدن «حسن تهرانی مقدم»، رییس سازمان جهاد خودکفایی سپاه پاسداران نیز دیگر نمادهای قدرتنمایی این کشور علیه ایران بود.
اسراییل در پشت صحنه لو رفتن توطئه بمبگذاری در همایش سازمان مجاهدین خلق در پاریس بود که منجر به بازداشت «اسدالله اسدی» و همدستانش در خاک اروپا شد. گفته میشود چند ماموریت تروریستی دیگر که در خاک اروپا لو رفت، بر مبنای اطلاعاتی بود که موساد به سرویسهای امنیتی اروپایی داده بود.
ماجرا اما به حدی پیش رفت که «علی یونسی»، وزیر اطلاعات دولت «محمد خاتمی»، هشدار داد، مقامات جمهوری اسلامی باید مواظب ترور شدن توسط اسراییل نیز باشند.
در نهایت روایتهایی از جاسوسی مقامات بلندپایه امنیتی ایران برای اسراییل منتشر شد و «محمود احمدینژاد»، رییسجمهور گفت که بالاترین مسئول مقابله با جاسوسان اسراییل در وزارت اطلاعات ایران خودش جاسوس اسراییل بود.
ترور نفر دوم القاعده در پاسداران نیز یکی از نمونههای اشراف اطلاعاتی اسراییل در ایران بود؛ هر چند ایران گزارشها در اینباره را «سناریوپردازیهای هالیوودی» خواند.
نشریه آمریکایی «نیویورک تایمز» در گزارش خود گفته بود، دو نفری که ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ در تهران با شلیک گلوله کشته شدند و هویت آنان «دو شهروند لبنانی» اعلام شد، در واقع «ابومحمد المصری»، نفر دوم القاعده و دختر او «مریم» بودهاند.
تحقیر ایران در سوریه و صدها حمله بیپاسخ
اسراییل در سالیان گذشته ایران را در سوریه نیز تحقیر کرده و جمهوری اسلامی نتوانسته حملات این کشور به مواضع خود را پاسخ دهد.
بر اساس بررسی ایرانوایر، اسراییل و آمریکا و برخی طرفهای نامشخص، در سال گذشته میلادی حداقل حدود ۸۴ موضع مربوط به ایران و گروههای نیابتی از جمله «حزبالله» لبنان و گروه عراقی «کتائب سیدالشهداء» را در سوریه هدف قرار دادند.
بر اساس روایت «محمدجواد ظریف»، «قاسم سلیمانی» حتی او را در جریان حملات اسراییل به مواضع ایران قرار نمیداد و «جان کری»، وزیر خارجه دولت «اوباما»، بیش از ۲۰۰ مورد حمله پنهانی اسراییل به مواضع ایران در سوریه را به او اطلاع داده است.
محاصره ایران توسط میت و موساد
یک روز پس از گزارش ایران اینترنشنال درباره خنثی شدن طرح سپاه قدس برای ترور سه نفر در ترکیه، آلمان و فرانسه، رسانههای اسراییل اعلام کردند که سازمان موساد طرح نیروی قدس برای ترور یکی از اعضای کنسولگری اسراییل در استانبول را خنثی کرده است.
در این گزارش به جزییات بیشتری در این باره اشاره نشده است؛ اما این گزارش میتواند به معنای این باشد که خنثی شدن طرح ترور در کشورهای دیگر نیز با کشف ترور ترکیه انجام شده است.
۲۲ بهمن سال گذشته نیز رسانههای ترکیه و اسراییل خبر دادند که سازمانهای اطلاعاتی این دو کشور طرح جمهوری اسلامی برای ترور یک تاجر اسراییلی ساکن استانبول به نام «یائیر گِلر» را خنثی کرده و هشت نفر در رابطه بازداشت شدند که در رابطه با این نقشه در انتقام کشتن محسن فخریزاده دست داشتهاند.
«میت» در چند سال اخیر از کشف چند عملیات برای ربودن نیروهای نظامی سابق یا مخالفان حکومت از ترکیه خبر داده است.
سازمان اطلاعات ترکیه از بازداشت شبکهای ۱۱ نفره مرتبط با «ناجی شریفی زیندشتی»، قاچاقچی مواد مخدر خبر داد که در ربودن آقای «حبیب اسیود» نقش داشته است.
اینک نیز رییسجمهور اسراییل پس از ۱۵ سال به آنکارا سفر کرده و روابط دو کشور در حال بهبود است. در این فضا قاعدتا همکاری سازمانهای امنیتی دو کشور علیه ایران نیز افزایش پیدا میکند و باید منتظر اتفاقات جدیدتر بود.
در این میان درگیری ایران و ترکیه نیز درباره موضوعاتی چون گاز افزایش یافته است.
جمهوری اسلامی هدف از حمله موشکی به ویلایی در شهر اربیل را هدف قرار دادن مواضع اسراییل ذکر کرده است؛ اما «کریم برزنجی»، مالک این ویلا که مدیریت شرکت نفتی «گروه کار» را نیز برعهده دارد، گفت، هدف از این حمله جلوگیری از خط انتقال گاز از اقلیم کردستان عراق به ترکیه بوده است. پس از آن نیز مقامهای اقلیم کردستان عراق نیز با اشاره به این حمله موشکی سپاه پاسداران، گفتند که ایران از خط انتقال گاز از این اقلیم به ترکیه ناراضی است.
در فضای تبلیغات داخلی نیز حاکمیت به هواداران خود اعلام کرده که این حملات از تبریز انجام شده تا واکنشی نیز به سفر رییسجمهور اسراییل به ترکیه پس از سالها سردی در روابط و همچنین پیغامی نیز به جمهوری آذربایجان باشد.
از بخش پاسخگویی دیدن کنید
در این بخش ایران وایر میتوانید با مسوولان تماس بگیرید و کارزار خود را برای مشکلات مختلف راهاندازی کنید
ثبت نظر
چه نفعی برای اسرائیل داشته این تحقیرها ؟!