close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
مشکلی را گزارش دهید
گزارش با موفقیت ارسال شد

نقش حکمرانی خوب در ایجاد اشتغال برای جوانان چیست؟

«اشتغال آفرینی» برای جوانان یک خصیصه در حکمرانی خوب است. چراکه شغل به جوانان فرصتی میدهد تا مسئولیت پذیر شده و احساس موفقیت بیشتری در زندگی داشته باشند، خود را بیشتر بشناسند، مدیریت مالی در زندگی شخصی را تجربه کنند و دوره گذار از نوجوانی و جوانی به بزرگسالی را با موفقیت بیشتر طی کنند.

 

اینجا این پرسش مطرح است که نقش حکمرانی خوب در ایجاد اشتغال برای جوانان و نوجوانان چیست؟

 

تقریبا در همه جای دنیا درصد بیکاری نوجوانان و جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله، از نرخ بیکاری کلی بالاتر است، چراکه معمولا در همه کشورها «کمبود کار» برای جوانان وجود دارد؛ نوجوانان و جوانان «مهارت کافی» ندارند؛ یا میان نیاز بازار کار و تطابق شرایط جوانان با فرصتهای شغلی با موانعی روبروست (مثل کمبود تجربه یا دانش). حکمرانی خوب در ایجاد اشتغال برای جوانان یعنی شناخت موانع اشتغال جوانان و رفع آن.

 

جوانان برای رشد و بالندگی به شغل، کسب درآمد، شناخت خود، توانمند شدن و … نیاز دارند. حکمرانی خوب با به رسمیت شناختن حق اشتغال جوانان، میکوشد علاوه بر مقابله با استثمار نوجوانان و جوانان، با ارتقای نظام آموزشی، آنان را برای ورود به بازار کار آماده سازد، مهارتهای آنها را توسعه میدهد، سرمایه گذاری در انتقال دانش، مهارت و ایجاد ظرفیتهای لازم برای کسب اشتغال آنها را در دستور کار قرار میدهد و خدمات اطلاعاتی و مشاورهای را در دسترس آنان قرار میدهد، تا بتوانند از فرصتهای شغلی و قوانین حفاظتی بیشترین استفاده را ببرند. از سوی دیگر، حکمرانی خوب با توسعه حرفهای و تقویت بهرهوری اقتصادی، بازار کار را برای جذب جوانان آماده میکند.

 

ارتقای ایمنی، سلامت، رفاه و ایجاد فرصتهای آموزشی کارگران جوان، کار حکمرانی خوب است. پر کردن شکاف میان مهارتهای جوانان و نیازهای بازار کار، مشارکت دادن سرمایهگذاران بازار کار به آموزش جوانان و آماده کردن آنها برای پرکردن فرصتهای شغلی، تضمین بهداشت جنسی محیط کار برای جوانان بدون حکمرانی خوب ممکن نیست.

 

وقتی حکمرانی خوب وجود نداشته باشد، نه فرصت شغلی مناسبی برای نوجوانان و جوانان ایجاد میشود و نه کسی به نیاز مالی و هویتی آنان توجه نشان میدهد. به این گزارش «ایران وایر» با عنوان «فاجعه اشتغال در ایران؛ فقط ۱۱ میلیون شغل تمام وقت» دقت کنید.

در این گزارش آمده از جمعیت ۸۲ میلیون نفری ایران در سال ۲۰۱۷ تنها ۱۱ میلیون و ۱۸۳ هزار نفر شغل تمام وقت داشته اند.

 

طبیعی است که وقتی آمار بیکاری بالا باشد جوانان و زنان اولین حذف شدگان بازار کار باشند چراکه معدود فرصت های شغلی در اختیار مردان و کسانی که تجربه بیشتری دارند تعلق می گیرد. پس طبیعی است که در چنین جوامعی نرخ آسیبهای اجتماعی و نرخ مهاجرت بالا باشد.

 

«حکمرانی خوب» نظام آموزشی، دولتهای محلی و سرمایهگذاران را بر توانمندسازی جوانان و آماده سازی آنها برای کسب فرصتهای شغلی و پرکردن شکاف مهارتی آنها و نیاز بازار کار، سوق میدهند.

 

برای آشنایی بیشتر با «حکمرانی خوب» و تاثیرات آن، مطالب «ایران وایر» را اینجا دنبال کنید.