close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
مشکلی را گزارش دهید
گزارش با موفقیت ارسال شد

استانداردهای حکمرانی خوب در حوزه ورزش چیست؟

حکمرانی خوب در ورزش یعنی زمینه سازی برای کسب موفقیت ورزشکاران، ارتقای سلامت روانی و جسمی افراد جامعه، احساس غرور و تعلق جمعی، ایجاد هیجان میان جوانان از طریق برگزاری مسابقات ورزشی، به رسمیت شناختن ورزش حرفه ای، افزایش مهارت رهبری میان جوانان و توجه به بعد اقتصادی ورزش.

 

حکمرانی خوب در ورزش، در تضاد با مداخله سیاسی-امنیتی در مدیریت ورزش است. برخورد ایدئولوژیک و ایجاد نابرابری جنسیتی در ورزش، مغایر با حکمرانی خوب است. این موارد در دو نمونه از گزارشهای «ایران وایر» قابل مشاهده است :

یک گزارش با عنوان «جریمه ۳۰۰هزار دلاری فدراسیون فوتبال به علت تقلب در صدور مجوز حرفهای»

در این گزارش «کنفدراسیون فوتبال آسیا با ارسال نامه ای به فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی از جریمه ۳۰۰ هزار دلاری به علت تقلب در صدور مجوز حرفهای باشگاهها خبر داد. پیشتر در سال ۲۰۲۰ هم کنفدراسیون فوتبال آسیا، فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی را به دلیل تقلب در صدور مجوز حرفهای باشگاه ها به پرداخت جریمه نقدی ۱۲۰ هزار دلاری محکوم کرده بود. نامه جدید کنفدراسیون فوتبال آسیا به فدراسیون فوتبال ایران به دلیل تقلب دوباره در بحث صدور مجوز حرفهای باشگاهها در سال ۲۰۲۱ ارسال شده است و رقم جریمه جدید بیش از دو برابر جریمه قبلی بوده است.» یا در گزارشی دیگر با عنوان بیانیه ملوان؛ فقط فدراسیون فوتبال مخالف حضور زنان انزلی در ورزشگاه است: در این گزارش هم «مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال مدعی شده بود که زنان میتوانند از این هفته در تمامی ورزشگاههای کشور حضور داشته باشند. باشگاه ملوان در بیانیهای رسمی اعلام کرده است که با وجود رایزنیهای صورت گرفته و موافقت شورای تامین امنیت استان، جهت حضور زنان هوادار این تیم در ورزشگاه، فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی با ورود زنان به ورزشگاه در بازی این تیم مقابل ملوان مخالفت کرده است. مهدی تاج عضو سابق اطلاعات سپاه اصفهان است. براساس اسناد منتشر شده پس از هک خبرگزاری فارس توسط گروه هکری «بلک ریوارد»، مهدی تاج با وعده «اجرای منویات رهبر جمهوری اسلامی در فوتبال ایران» و با حمایت سپاه پاسداران به ریاست این فدراسیون رسید.»

با حکمرانی خوب، نقش دولت در ورزش شفاف و سازمانهای ورزشی فراگیرتر و سطح مشارکت ذینفعان در پروسه تصمیمگیری بیشتر میشود. از سوی دیگر، فدراسیونهای ورزشی برای حفظ حیثیت و اقتدار خود، برخورد سختگیرانهتری با دوپینگ، فساد و تبانی دارند. ضمن اینکه پذیرش استقلال نهادهای

نظارتی از سوی دولت و فدراسیونها، امکان مبارزه با فساد در ورزش و در نتیجه توسعه ورزش را ممکن میکند.

 

در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان به «حکمرانی خوب» در حوزه ورزش رسید، باید گفت که این مهم از مسیر پاسخگویی میگذرد. در سری مطالب «ایران وایر» درباره «حکمرانی خوب» اشاره کردیم که شهروندان پرسشگر از طریق تماس با مسئولان و پیگیری وعدههای آن، با کمک شبکههای اجتماعی و یا حضور در نشستهای آنها، یا به شیوهی ترویجگری دیجیتالی میتوانند آنها را وادار به پاسخگویی کنند. پاسخگویی، پیش نیاز و نقشه راه کارآمدی دولت و امکانی است برای مهار قدرت.

 

برای آشنایی بیشتر با «حکمرانی خوب» و تاثیرات آن، مطالب «ایران وایر» را اینجا دنبال کنید و برای پیگیری گزارشهای ورزشی «ایران وایر»، اینجا را کلیک کنید.