close button
آیا می‌خواهید به نسخه سبک ایران‌وایر بروید؟
به نظر می‌رسد برای بارگذاری محتوای این صفحه مشکل دارید. برای رفع آن به نسخه سبک ایران‌وایر بروید.
مشکلی را گزارش دهید
گزارش با موفقیت ارسال شد

چگونه از شبکههای اجتماعی برای ترویج حکمرانی خوب استفاده کنیم؟

ترویجگری دیجیتالی با ابزاری به نام شبکههای اجتماعی، لازمهی هر برنامه حمایتگری است. شبکههای اجتماعی مهمترین ابزار دنیای امروز برای ارتباطگیری، اطلاعرسانی و بسیج گروهی است، چراکه:

- دسترسی به سیاستگذاران در شبکههای اجتماعی و امکان تاثیرگذاری بر آنها وجود دارد.

- هزینه راهاندازی کمپین دیجیتالی پایین است.

- مخاطبان و شبکه حامیان در دسترس هستند.

- پیام کمپین را به صورت آنی میتوان با مخاطبان به اشتراک گذاشت.

- امکان دریافت بازخورد از مخاطبان و ایجاد رابطه تعاملی با آنها ممکن است.

موفقیت ترویجگری دیجیتالی به این بستگی دارد که بدانیم حامیان و ذینفعان کمپین ما چه کسانی هستند، اطلاع پیدا کنیم که از کدام شبکه اجتماعی استفاده کنیم، برنامه زمانبندی شده برای انتشار پیام و پستها داشته باشیم، اهداف مشخص و برنامه عملیاتی داشته باشیم و به موقع مخاطبان را به اقدام تشویق کنیم.

در نظر داشته باشیم که وقتی صحبت از «حکمرانی خوب» میشود، شبکههای اجتماعی تنها ابزاری در اختیار ترویجگران نیست، بلکه دولت نیز از آن برای ترویج ایدهها و روشهای حکمرانی خود استفاده میکند. پس در این رقابت، توسعه دادن شبکه حمایتی و تولید دقیق محتوا میتواند فضای رقابتی را به نفع کمپین تغییر دهد. شبکههای اجتماعی بازتاب دهنده صدای جامعه هستند و این بهترین امکان برای دریافت نظرات مردم در مورد سیاستها و ایجاد تغییرات اجتماعی است. به همین دلیل شبکههای اجتماعی در فعالیتهای ترویجگری، کارکرد دو گانه دارد: هم فعالان کمپین را قادر میسازد تا این صداها را با اهداف کمپین هماهنگ سازند و هم دولت را قادر میسازد تا نبض جامعه را احساس و سیاستگذاری مشارکتی را در دستور کار قرار دهد.

یکی از مهمترین اقدامات برای ترویج «حکمرانی خوب» در شبکههای اجتماعی، تلاش برای ارتباطگیری موثر با سیاستگذاران است. شبکههای اجتماعی تماس با سیاستگذاران را بسیار آسان کرده است. امروزه کمتر سیاستمداری است که در شبکههای اجتماعی فعال نباشد. فالو کردن آنها، گذاشتن کامنت در زیر پستهای آنها، شرکت در نشستهای لایو و طرح پرسشهای مرتبط با کمپین از اقداماتی است که برای ارتباطگیری و تاثیرگذاری بر سیاستگذاران باید در دستور کار داشت. با این حال ممکن است آنها اعتنای چندانی به کامنتها نداشته باشند، به همین دلیل دیدار با آنها در نشستهای عمومی، حضور در دفاتر نمایندگان مجلس و یادآوری کامنتها و پستها در ارتباط چهره به چهره با آنها، میتواند آنها را مجاب به دیده شدن کامنتها کند.

برای آشنایی بیشتر با «حکمرانی خوب» و تاثیرات آن، مطالب «ایران وایر» را اینجا دنبال کنید.